Почетна | Проекти | Инвестициони проекти | Инвестициони Проекти

Инвестициони Проекти

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font

 

       ИНВЕСТИЦИОНИ ПРОЕКТИ ВО 
       ЈЗУ”ЗДРАВСТВЕН ДОМ НА СКОПЈЕ”-СКОПЈЕ
      ЗАПОЧНАТИ 01.10.2006

 

Директорот и менаџерскиот тим на ЈЗУ”Здравствен дом на Скопје”-Скопје од 01.10.2006 година ги започнаа и завршија следниве инвестициони проекти:

1. Отварање телефонска линија за жалби во ЈЗУ”Здравствен дом на Скопје”

2. Започнат и завршен процес за концесија на 320 доктори и 300  сестри

3. Реализирање Програма за интегрирање на ноќните служби во РЕ-Итна медицинска помош
4. Затекнат  и исплатен долг од 400.000 евра, а од 15.05.2007 год. работа во позитива.
5. Набавка на 50 клима уреди.
6. Набавка на 30 нови фрижидери за превентивна здравствена заштита.
7. Набавка на 5 нови возила Лада Нива за потребите на превентивните тимови за руралните средини.
8. Набавка на 115 фискални апарати.
9. Набавка на нови компјутери со нови печатачи и нов софтвер и инсталација на АДСЛ линија.
10. Обновени сите РТГ Кабинети со нови РТГ апарати.
11. Набавка на 7 медицински кревети за Одделенијата за интерна медицина и кабинетот за физикална терапија.
12. Набавени нови мантили и униформи за сите вработени.
13. Набавен нов алат за техничкиот персонал.
14. Набавен нов алат за сервис службата при Итна медицинска помош.
15. Отварање нов пункт за Итна медицинска помош.
16. Набавка за сите Очни кабинети со нова современа  офталмолошка опрема за работа.

 

ПОЛИКЛИНИКА “БИТ ПАЗАР”

 

1. Поставување на кровна конструкција
2. Поставување на нови прозори
3. Фасадирање на целата поликлиника
4. Отварање нов паркинг простор
5. Набавка на нов биохемиски анализатор
6. Отварање на ЕХО Кабинет за абдомен и тироида во РТГ-Одделението
7. Набавена телефонска централа
8. Канален компјутер и поврзување со АДСЛ линија
9. Поплочување на влезовите на поликлиниката со бекатон плочки

 

ПОЛИКЛИНИКА “ИДАДИЈА”

 

1. Отворен ЕХО Кабинет за ехокардиографија
2. Набавка на фотометар за лабораторија
3. Набавка на хематолошки бројач
4. Набавка на биохемиски анализатор

 

ПОЛИКЛИНИКА “ЧАИР”

 

1. Отворен Кабинет за мамографија
2. Отварен на Кабинет за физикална терапија
3. Реконструирана е водоводната мрежа
4. Отварање на ЕХО Кабинет

 

ПОЛИКЛИНИКА “ЈАНЕ САНДАНСКИ”

 

1. Отворен Кабинет за физикална терапија
2. Реконстуирана водоводната мрежа
3. Реконструирани специјалистичко-консултативни ординации
4. Отворена инсулинска аптека
5. Санација и менување на падната конструкција во просториите на Ноќната служба
6. Отварање на ЕХО Кабинет
7. Отварње на Кабинет за мамографија
8. Набавка на хематолошки бројач

 

ПОЛИКЛИНИКА “ДРАЧЕВО”

 

1. Отворена специјалистичко-консултативна служба со РТГ Кабинет во поликлиника “Драчево”
2. Набавка на хематолошки бројач

 

ПОЛИКЛИНИКА “ЧЕНТО”

 

1. Отварање на специјалистичко-консултативна служба во поликлиника “Ченто”
2. Пункт за Итна медицинска помош
3. Набавка на биохемиски анализатор

 

ПОЛИКЛИНИКА “БУКУРЕШТ”

 

1. Отворен Кабинет за АСМА
2. Отворена инсулинска аптека
3. Реконструкција на водоводна мрежа
4. Нова сала за состаноци
5. Набавка на офталмолошки апарати за Очното одделение
6. Отварање на ЕХО Кабинет
7. Набавка на хематолошки бројач

 

ПОЛИКЛИНИКА “ЃОРЧЕ ПЕТРОВ”

 

1. Обновување на лабораторија.
2. Набавка на ТВ ланец за РТГ- апарат.
3. Отварање инсулинска аптека

 

ПРОШИРЕНА ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “ШУТО ОРИЗАРИ”

 

1. Набавка на хематолошки бројач

 

ЗАВОД ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА НА МАЈКИ И ДЕЦА

 

1. Набавка на компјутер и инсталирање АДСЛ линија

 

ЗАВОД ЗА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА НА РАБОТНИЦИТЕ ВО МВР

 

1. Отварање на Кабинет за кожно-венерични болести
2. Обнова на лабораторијата
3. Набавка на хематолошки бројач
4. Во тек е комплетно реновирање на поликлиниката со водоводна инсталација, врати и кров

 

ЗАВОД ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ НА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ “МЛАДОСТ”

 

1. Реконструкција на кров
2. Санација на ординации

 

ИНСТИТУТ ЗА МЕДИЦИНА НА ТРУДОТ

 

1. Обнова на апаратура во лабораторијата
2. Санација на парно мрежа

 

ИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ

 

1. Набавка на 10 нови возила
2. Поправка на старите возила
3. Нови униформи за докторите, сестрите и возачите согласно европските стандарди
4. Санација и менување на под од линолеум плочки

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “АВТОКОМАНДА”

 

1. Реконструирање на кровот.

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “АРАЧИНОВО”

 

1. Менување на кров.

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “КУЧЕВИШТЕ”

 

1. Реновирање на дел од објектот

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “САНДЕВО”

 

1. Санирање на санитарен чвор

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “БОЈАНЕ”

 

1. Изградба на нова амбуланта

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “РАДУША”

 

1. Изградба на нова амбуланта

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “ИЛИНДЕН”

 

1. Реконструкција на кровна конструкција

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “ЉУБОТЕН”

 

1. Реконструкција и отварање на амбуланта

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “БЛАЦЕ”

 

1. Отварање на амбуланта

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “ГРУШИНО”

 

1. Отварање на амбуланта

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “ЦРЕШЕВО”

 

1. Реконструкција и отварање на амбуланта

 

ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА “БУТЕЛ”

 

1. Реконструкција и отварање на амбуланта

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар