Почетна | Новости

Новости

image

УЧЕСТВО НА ЗДРАВСТВЕН ДОМ СКОПЈЕ НА ПРВАТА МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВО СООБРАЌАЈОТ

01 октомври 2016 година – Од 29.09. до 01.10.2016 година, во Скопје се одржа Прва Меѓународна Конференција за безбедност во сообраќајот
Повеќе
image

НОВ КАБИНЕТ ЗА СТРАБИЗАМ НА ПОЛИКЛИНИКА БУКУРЕШТ

5 Октомври 2016 година - По повеќе од десет години во Здравствен дом Скопје во Поликлиника Букурешт се отвора нов кабинет за страбизам, во делот на офталмологијата, изјави при аботна посета, Министерот за здравство Никола Тодоров....
Повеќе
image

ТОДОРОВ: ХОДНИЦИТЕ И ЧЕКАЛНИТЕ ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ СКОПЈЕ СЕ ПРАЗНИ – „МОЈ ТЕРМИН“ ОДЛИЧНО ИМПЛЕМЕНТИРАН

05 октомври 2016 година - Ходниците и чекалните се празни, а бројот на услуги кои ги дава Здравствениот дом во Скопје од година во година се повеќе расте, истакна денес министерот за здравство Никола Тодоров при посетата на поликлиниката Букурешт каде беше отворен кабинет за страбизам...
Повеќе
image

“АЛО ДОКТОРЕ” СПАСИ ЧОВЕК КАСНАТ ОД ЗМИЈА – НАД 113.000 ЈАВУВАЊА ЗА 2 ГОДИНИ

16 септември 2016 - “Ало докторе” спаси човек каснат од змија. Влечугата го нападнала додека бил на планинарење во Источна Македонија....
Повеќе
image

НАД 100 ДЕЦА ПОСЕТУВААТ ЛОГОПЕД ВО НОВАТА СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА ОРДИНАЦИЈА ВО ПОЛИКЛИНИКАТА ДРАЧЕВО

22 септември 2016 година - Нов пункт со дисперзиран логопед е промовиран во Поликлиниката во Драчево. Логопедот ке работи секој вторник и четврток, а од 1 октомври ќе работи и во понеделник и во среда....
Повеќе
image

ЕДНА ГОДИНА ОД ПОЛИВАЛЕНТНИ ВАКЦИНИ ВО МАКЕДОНИЈА: ЕФЕКТИТЕ СЕ ОДЛИЧНИ

1 септември 2016 – Една година од воведувањето на поливалентните вакцини во Македонија ефектите се одлични, опфатот во првите шест месеци од годината е 48,55 проценти што значи дека за цела година тој ќе изнесува 97 отсто, изјави министерот за здравство Никола Тодоров при посета на Поликлника „Букурешт“ во Скопје....
Повеќе
image

ПРОМОВИРАН НОВ СОВРЕМЕН ДИГИТАЛЕН МАМОГРАФ ВО ПОЛИКЛИНИКАТА БУКУРЕШТ

27 јули 2016 - Нов современ дигитален мамограф со висока резолуција и одличен квалитет на снимка, ставен e во функција во Поликлиниката Букурешт во Скопје....
Повеќе
image

СЗО-ЕВРОПСКА РЕГИОНАЛНА ОБУКА ЗА БЕЗБЕДНОСТА НА ИМУНИЗАЦИЈАТА

Од 24 до 26 мај, 2016 година, во организација на Светска здравствена организација, во Виена се одржа Европска Регионална обука за безбедноста на вакцините. На обуката учествуваше тим на лекари од Република Македонија....
Повеќе
image

СЕЛО ГЛУМОВО ДОБИ ПУНКТ НА ИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ – ТРЕТ ГОДИНАВА, ДЕВЕТТИ ВО СКОПЈЕ

21 јуни 2016 - Министерот за здравство Никола Тодоров и директорите на Здравствен дом-Скопје Татјана Бајевска-Вучковиќ и Бесим Кока го посетија новоотворениот дистален пункт на Итната медицинска помош во скопско Глумово. Станува збор за трет пункт што се отвора годинава, а вкупно деветти што ќе работи 24 часа дневно седум дена во неделата. Пунктот ќе има тим од доктор, медицинска сестра, возач и возило кое 24 часа дневно ќе им биде на располагање на жителите на општина Сарај, но и на околните населени места....
Повеќе
image

НАБАВЕН НОВ АПАРАТ ЗА ЕЕГ ВО ЗАВОДОТ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈ

05. Мај 2016 - По 30 години,  набавен е нов ЕЕГ апарат за потребите на Заводот за ментално здравје на деца и младинци во Скопје, ...
Повеќе