Почетна | Новости | Организирана голема крводарителска акција и бесплатни превентивни прегледи за граѓаните од општина Центар

Организирана голема крводарителска акција и бесплатни превентивни прегледи за граѓаните од општина Центар

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

ЈЗУ Здравствен дом на Скопје – Скопје, заедно со Институтот за трансфузиона медицина на 23.02.2013 год., пред Меморијалниот центар "Никола Кљусев",

во организација на општина Центар спроведе  крводарителска акција и акција за бесплатни  превентивни прегледи за граѓаните од општина Центар. Во текот на акцијата беа прегледани 85 граѓани со дадени здравствени услуги ( мерење на крвен притисок, гликемија во крвта и медицински совет). Целта на превентивните прегледи е превенција и рана детекција на кардиоваскуларните болести и метаболни заболувања кај граѓаните.

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар