Почетна | Новости | Известување

Известување

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

По повод новогодишните празници Здружението на граѓани ЛИЛ во соработка со патронажните сестри при ЈЗУ Здравствен Дом-Скопје од пол. Ѓорче Петров извршија посети на домаќинствата кои се опфатени во процесот на имунизација

 едукативно да се делува на истите и да родителите се поtсетат за наредниот датум на имунизација.
 

Здружението обезбеди донација на новогодишни пакетчиња, од донаторот ф-ка Европа со вкупно 300 новогодишни пакетчиња кои беа донирани на деца од 0-5 годишна возраст кои биле опфатени во процесот на имунизација.
 

Акцијата беше во деновите - 25-26-27- декември 2012год. во неколку реони на општините Карпош, Ѓорче Петров и Сарај каде е повеќе застапена Ромската популација.
 Во иднина се планирани уште неколку акции со невладините организации на Ромите од нашата општина.

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар