Почетна | Новости | Успешно спроведена акција на превентивно-информативни пунктови по општините

Успешно спроведена акција на превентивно-информативни пунктови по општините

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје – Скопје, во соработка со Министерство за здравсто, во периодот од 10.07. до 15.08.2012 година

спроведе акција за справување со топлотниот бран на превентивно-информативни пунктови за граѓаните на град Скопје.

Медицинските екипи од Здравствениот дом, во период од 19 до 22 часот, на еден статичен  и два мобилни пункта распоредени по општините, даваа совети и делеа флаери за справување со  топлотниот бран.

Медицинските екипи измерија крвен притисок на 9693 лица, а  523 лица беа упатени на матичен лекар.

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар