Почетна | Новости | Акција за превентивно-информативни пунктови по општините

Акција за превентивно-информативни пунктови по општините

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје – Скопје, во соработка со Министерство за здравсто, организира превентивни-информативни пунктови за жителите на град Скопје почнувајки од 10.07.2012 година,

во период од 19-22 часот на места со поголема фрекфенција.

Целта на пунктовите е блиска информираност на граѓаните од медицински лица за заштита од високи температури, препораки за здрави навики и превентивно мерење на крвен притисок. Во тек на акциите на граѓаните ке им се дели пишан материјал во форма на брошури.
     

Пунктовите се организирани со еден статичен пункт на Кеј кај пешачкиот мост Центар и два мобилни пункта по општините во период од 10.07.2012 до 15.08.2012 година.

Мобилни пунктови по општини:

10.07.2012

Горче Петров и Драчево

11.07.2012

Карпош и Аеродром

12.07.2012

Центар и Бутел

13.07.2012

Чаир и Кисела Вода

14.07.2012

Шуто Оризари и Гази Баба

Пунктовите следствено ке ротираат во наредниот период.

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар