Почетна | Новости | CLOVER A1 C Analyzer - Апарат за шеќер во крв

CLOVER A1 C Analyzer - Апарат за шеќер во крв

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

Апаратот CLOVER A1 C Analyze се користи за одредување на гликолизиран хемоглобин (HbA1c ) во крвта. Целта на оваа анализа е мониторирање на болните од Diabetes mellitus (контрола на гликемијата

и ефикасноста на терапијата во рамките на три (3) месеци.Во можно најкратко време ( интервал од 5 мин) се одредува вредноста на HbA1c, со можност за паралелно определување на нивото на гликемијата(шекер во крвта).

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар