Почетна | Новости | РЕКОНСТРУКЦИЈА НА АМБУЛАНТАТА ВО МАЏАРИ

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА АМБУЛАНТАТА ВО МАЏАРИ

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

03 април 2016 - Амбулантата во Маџари е комплетно реконструирана. По 50 години откако е изградена доби целосно нов лик. Инвестицијата е на ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје - Скопје, а со неа се подигнува квалитетот на здравствени услуги за пацинетите од овој регион.

Реконструираната амбуланта ја посети министерот за здравство,  Никола Тодоров заедно со директорите на Здравствен дом – Скопје.
 Целата амбулатна се реконструираше за две недели, при тоа амбулантата не беше затворена за пациентите.  Идејата беше да се заврши реконструкцијата без да се прекине работата и да им се овозможи на пациентите да добиваат здравствена услуга блиску до местото на живеење, изјави Тодоров.

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар