Почетна | Новости | СИМУЛАЦИСКА ВЕЖБА-ЕВАКУАЦИЈА И СПАСУВАЊЕ ПРИ ЗЕМЈОТРЕС И ПОЖАР

СИМУЛАЦИСКА ВЕЖБА-ЕВАКУАЦИЈА И СПАСУВАЊЕ ПРИ ЗЕМЈОТРЕС И ПОЖАР

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

03.12.2015 - Во СУГС „Георги Димитров“беше успешно спроведена тактичко показна вежба за проверка на учениците и персоналот за организирање и планско постапување во случај на итна ситуација,

 како и проверка на подготвеноста на службите за итен одговор во услови на елементарни непогоди и други кризни ситуации и нивниот капацитет за спроведување на оперативните мерки и активности. Тактичко показната вежба е дел од заедничките проектни активности на Министерството за образование и наука, Град Скопје, Здравствен Дом Скопје-ИМП, Центарот за управување со кризи и УНДП за подигнување на подготвеноста на учениците за справување со елементарни непогоди и кризни состојби.
  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар