Почетна | Новости | ТРАНСФОРМАЦИЈА НА РАБОТНИОТ ОДНОС НА 43 ЛИЦА ВО ЈЗУ ЗДРАВСТВЕН ДОМ НА СКОПЈЕ - СКОПЈЕ

ТРАНСФОРМАЦИЈА НА РАБОТНИОТ ОДНОС НА 43 ЛИЦА ВО ЈЗУ ЗДРАВСТВЕН ДОМ НА СКОПЈЕ - СКОПЈЕ

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

Ве известуваме дека ЈЗУ Здравствен дом Скопје ја реализираше трансформацијата на работниот однос на 43 лица на неопределено време ангажирани со договор за волонтирање, договор на дело и/ или авторски договор или друг договор со кој лицето е ангажирано за извршување на работа.

Согласно законот, трансформацијата е извршена  во три групи со тоа што првата група од 15 лица се вклучени во редовниот работен процес, со што е обезбедено кадровско  зајакнување кое значително ќе допринесе во понатамошниот  тек на давање  квалитетни здравствени услуги
  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар