Почетна | Новости | За прв пат психијатриски кабинет во поликлиника Драчево

За прв пат психијатриски кабинет во поликлиника Драчево

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

Во поликлиниката Драчево за првпат е отворен специјалистички кабинет по психијатрија со доктор-специјалист,

преземен од приватна во јавна здравствена установа, во рамки на третиот оглас на Министерството за здравство за преминување на доктори-специјалисти во јавното здравство.
 
Со третиот оглас на Министерството, објавен во месец јуни, во рамки на Здравствен дом Скопје се преземаат вкупно 10 доктори-специјалисти.
 
Кабинетот по психијатрија почна со работа од 27 октомври и веднаш се закажани термини за преглед на пациенти во системот МојТермин. Кабинетот работи секој ден, од 07:30 до 14:30 часот.
Отворањето на специјалистичкиот кабинет по психијатрија овозможува кадровско зајакнување на оваа здравствена установа, како и проширување на здравствената дејност на установата.
 
Воедно, на овој начин се овозможува поголема достапност на оваа специјалистичка услуга до граѓаните од овој регион, имајќи предвид дека кон поликлиниката Драчево гравитираат околу 80 илјади граѓани.
Специјалистичкиот кабинет по психијатрија е еден во низата кабинети кои беа формирани во рамки на оваа поликлиника во изминатиот период.
 
Почнувајќи од средината на 2012 година, досега во поликлиниката се отворени: интернистички кабинет; биохемиска лабораторија; кабинет за уво,нос и грло; рендген-кабинет, како и пункт за Итна медицинска помош.
Инаку, со претходните два огласи на Министерството за здравство за преминување на доктори-специјалисти од приватно во јавно здравство, во Здравствен дом Скопје се преземени 19 доктори-специјалисти, што заедно со новите 10 доктори од последниот оглас, значи сериозно кадровско зајакнување од вкупно 29 специјалисти, како и можност за отворање на нови кабинети, а со тоа и поголема достапност на специјалистичките услуги до граѓаните.

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар