Почетна | Новости | Вакцинација против свински грип

Вакцинација против свински грип

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

ЈЗУ “Здравствен дом на Скопје – Скопје врши вакцинација за заштита од Грипот тип А (Х1Н1) за деца на возраст од 06 месеци до 18 години секој ден во следниве четири пункта:

- Поликлиника “Бит Пазар”
- Поликлиника “Горче Петров”
- Поликлинука “Ченто”
- Поликлиника “Јане Сандански”

Освен тоа во ЈЗУ”Здравствен дом на Скопје-Скопје, по препорака на матичен лекар и препишан розов рецепт се издава терапија ТАМИФЛУ на болни од Грипот тип А (Х1Н1) во следните осум пункта:

- Поликлиника “Бит Пазар”
- Поликлиника “Чаир”
- Поликлиника”Букурешт”
- Поликлиника”Горче Петров”
- Поликлиника”Јане Сандански”
- Поликлиника”Драчево”
- Поликлиника”Ченто”
- Поликлиника”МВР”

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар