Почетна | Новости | Состанок за воведување на новите вакцини: Искуства и прашањата во Европскиот регион

Состанок за воведување на новите вакцини: Искуства и прашањата во Европскиот регион

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

Измир, Турција - На оваа средба за нови вакцини учествуваа 100 претставници од 24 земји од Европскиот регион,

менаџери на  националната програма за имунизација, секретари на Националните имунизациски технички советодавни групи (NITAGS) и персоналот одговорен за спроведување на надзорот на болести кои може да се спречат со новите вакцини.
 
Цели на средбата беа  да се разговара за напредокот постигнат во воспоставување / зајакнување на NITAGS и дефинирање на  идните приоритети; да се споделат искуствата и најдобрите практики во донесување информирмативни  одлуки и воведување нови вакцини; да се дискутира за спроведување на надзор на болести и подобрување на квалитетот на податоците; да се презентира и дискутира за користење на податоци од надзорот со кој ке се  носат  одлуки за воведување на нови вакцини и ке се оценува влијанието на вакцините; договор за соработката и создавање синергија помеѓу партнерите. На овој состанок учествуваа и представници од Република Македонија

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар