Почетна | Новости | 12 Мај - Меѓународен ден на медицинските сестри

12 Мај - Меѓународен ден на медицинските сестри

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

Во преполната сала Холидеј Ин, Скопје на 12 мај 2014г., во присуство на голем број на медицински сестри и акушерки од цела Македонија и во присуство на голем број подржувачи на сестринската професија и партнери на ЗМСТАМ, традиоционално го одбележа Меѓународниот ден на медицинските сестри 12 мај.

На одбележувањето на Меѓународниот ден на медицинските сестри и акушерки, Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки на Македонија (ЗМСТАМ), додели Благодарница на Директорката на ЈЗУ Здравствен дом на Скопје – Скопје, д-р спец. Татјана Баевска Вучковиќ,  за пособен придонес  во  развојот  на сестринството во Р. Македонија. 
Истотака  ЗМСТАМ, на три медицински сестри  од Здравствениот дом, додели Пофалници  за Најхумани медицински сестри. 

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар