Почетна | Активности

Активности

image

СИМУЛАЦИСКА ВЕЖБА "СООБРАЌАЈНА НЕСРЕЌА СО ПОВРЕДЕН ПЕШАК"

20 април 2015 - Во сообраќајна незгода повреден е пешак во близина на хотелот Александар Палас.
Повеќе
image

ОДБЕЛЕЖАНА ЕВРОПСКАТА НЕДЕЛА НА ИМУНИЗАЦИЈА ВО ГРАДСКИ ПАРК КАЈ ШКОЛКА

19 април 2015 – Во Градскиот парк во Скопје, кај Школка, со промотивен настан се одбележа Европската недела на имунизацијата....
Повеќе
image

ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА ИМУНИЗАЦИЈА 20-24 АПРИЛ 2015

17 април 2015 – Во Конгресната сала – Борис Трајковски, се одржа годишен состанок на кој учествуваа претставници од службите за имунизација, координатори за имунизација од центрите за јавно здравје, Институтот за јавно здравје и Државниот санитарен и здравствен инспекторат....
Повеќе
image

НАЦИОНАЛЕН СКРИНИНГ ЗА РАНО ОТКРИВАЊЕ НА РАК НА ДОЈКА

07 април 2015 - Симболично, мамографскиот скрининг почна токму на 7 април – Светскиот ден на здравјето, со што Република Македонија е 27-ма земја во светот која воведува ваква скрининг-програма согласно европските и светски стандарди. ...
Повеќе
image

ПОЛИКЛИНИКА БИТ ПАЗАР СО НОВ КАБИНЕТ ЗА ДИЈАБЕТЕС

Во поликлиниката Бит Пазар, во рамки на Здравствен дом Скопје, од месец февруари е отворен нов Кабинет за дијабетес, во кој досега се реализирани вкупно 519 прегледи....
Повеќе
image

Почеток на проектот "Дисперзиран логопед" во пет поликлиники

12.02.2015 - ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје – Скопје и Заводот за рехабилитација на слух, говор и глас – Скопје, во координација со Министерството за здравство го започнаа проектот „Дисперзиран логопед“, кој ќе се реализира во поликлиниките Ѓорче Петров, Чаир, Ченто, Јане Сандански и Букурешт, каде секој вторник и четврток од 8 до 16 часот ќе има логопед кој ќе дава соодветни услуги....
Повеќе
image

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА СРЦЕТО

На 28 септември 2014 година, во Градскиот парк, кај Школка, се одбележа Светскиот ден на срцето. Здравствениот дом од Скопје, заедно со Институтот за јавно здравје организираа акција на бесплатни превентивни прегледи, од 9 до 14 часот....
Повеќе
image

Стартуваа викенд акции за бесплатни лекарски прегледи

25.05.2014 - Од денеска во скопското село Петровец, Министерството за здравство, започна викенд акции за бесплатни превентивни прегледи на населението во рурални средини. Прегледите се вршат во заедничка соработка на ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје - Скопје и Институтот за белодробни заболувања и туберкулоза....
Повеќе
image

Симулациона вежба "Сообраќајна несреќа со голем број на повредени и со изгореници"

Во рамките на соработка меѓу Министерството за здравство и Светската здравствена организација (СЗО) за 2014/2015 година, во делот на активностите кои се однесуваат на подготовка и одговор при кризни состојби, спроведена е симулациона вежба во Скопскиот регион, за тестирање на Планот за одговор при кризни состојби. ...
Повеќе
image

Превентивните прегледи спроведени од здравствените работници од ЈЗУ Здравствен дом на Скопје – Скопје

Во Трговскиот центар „Лептокарија“, општина Карпош, во рамки на акцијата „Здравје за сите“ во организиција на Министерството за здравстве,...
Повеќе