Почетна | Активности | Превентивните прегледи спроведени од здравствените работници од ЈЗУ Здравствен дом на Скопје – Скопје

Превентивните прегледи спроведени од здравствените работници од ЈЗУ Здравствен дом на Скопје – Скопје

Големина на фонт: Decrease font Enlarge font
image

Во Трговскиот центар „Лептокарија“, општина Карпош, во рамки на акцијата „Здравје за сите“ во организиција на Министерството за здравстве,

здравствени работници  од  ЈЗУ Здравствен дом на Скопје - Скопје, спроведоа акција на бесплатни превентивни прегледи за граѓаните.

Акцијата имаше за цел  да им се помогне на поголем број на граѓани да можат да направат бесплатни прегледи за проверка на шеќер, холестерол, тежина, висина и да добијат совети за заштита и грижа за нивното здравје, имајќи ги предвид резултатите кои ќе ги добијат од анализите.

Министерот за здравство Никола Тодоров  го посети пунктот,  каде изрази задоволство што интересот на граѓаните за прегледите беше голем. Во акцијата спроведена во Т.Ц. Лептокарија беа вкупно прегледани 226 граѓани.

  • email Email на пријател
  • print Принт верзија
  • Plain text Само текст
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар