image

ЕДНА ГОДИНА ОД ПОЛИВАЛЕНТНИ ВАКЦИНИ ВО МАКЕДОНИЈА: ЕФЕКТИТЕ СЕ ОДЛИЧНИ

1 септември 2016 – Една година од воведувањето на поливалентните вакцини во Македонија ефектите се одлични, опфатот во првите шест месеци од годината е 48,55 проценти што значи дека за цела година тој ќе изнесува 97 отсто, изјави министерот за здравство Никола Тодоров при посета на Поликлника „Букурешт“ во Скопје.
image

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА АМБУЛАНТАТА ВО МАЏАРИ

03 април 2016 - Амбулантата во Маџари е комплетно реконструирана. По 50 години откако е изградена доби целосно нов лик. Инвестицијата е на ЈЗУ Здравствен Дом на Скопје - Скопје, а со неа се подигнува квалитетот на здравствени услуги за пацинетите од овој регион....
Повеќе
image

НОВИ ТИМОВИ, ПОВИСОКА ПЛАТА И НОВИ ВОЗИЛА ВО ИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОШ

27.03.2016 - Нови 25 тимови во Итна медицинска помош, започнаа со работа. Наместо седум, сега градот ке го опслужуваат 11 екипи во смена. Ова представува сериозно освежување на службата како и драстично намалување на времето за повик, со што се намалува времето на чекање од 5 до 10 минути, кое е во голем интерес на граѓаните....
Повеќе
image

ЗАПОЧНУВА ДА ФУНКЦИОНИРА КАБИНЕТОТ ЗА ЕХОДИЈАГНОСТИКА НА АБДОМЕН И ТИРОИДЕА ВО ПОЛИКЛИНИКАТА ВО ДРАЧЕВО

29.02.2016 - Во Поликлиниката Драчево од 01 март, започнува да функционира Кабинетот за еходијагностика на абдомен и тироидеа. Двајца специјалисти ќе ги прегледуваат пациентите од населбата Драчево и околината, кои досега беа препраќани или во други поликлиники или во терцијално здравство....
Повеќе
Prijavi problemi ZDS
Novosti
image

НОВ ПУНКТ НА ИМП ВО РАМКИ НА АМБУЛАНТАТА ВО ПЕТРОВЕЦ

22. 02.2016 - Нов пункт на Итната медицинска помош (ИМП) од 1 март ќе почне да работи во рамки на амбуланта во општина Петровец. Пунктот ќе работи 24 часа секој ден, тим од доктор, мдицинска сестра и возач, кои ќе бидат задолжени како тим да одговараат на повиците и ќе покрива повеќе од 30.000 жители, со што се очекува драстично намалување на времето на одговор на повик на ИМП....
Повеќе
image

СТАВЕН ВО ФУНКЦИЈА ЕЛЕКТРОМИОГРАФ (ЕМГ) ВО ПОЛИКЛИНИКА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

СТАВЕН ВО ФУНКЦИЈА ЕЛЕКТРОМИОГРАФ (ЕМГ) ВО ПОЛИКЛИНИКА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ...
Повеќе
image

ПУШТЕНА ВО УПОТРЕБА НОВА АМБУЛАНТА ВО МИЛАДИНОВЦИ

3 февруари 2016 – На 3 февруари пуштена е во употреба нова амбуланта во населеното место Миладиновци, која ќе опслужува 4.500 пациенти од повеќе места во општина Илинден (Миладиновци, Бујковци, Мршевци, Бучинци, Текија и Дељадровци)....
Повеќе
image

ДВА НОВИ СОВРЕМЕНИ АПАРАТИ ВО ПОЛИКНИНИКАТА БИТ ПАЗАР

27 декември 2015 - Во Здравствениот дом Скопје – поликлиника Бит Пазар во функција се ставени нови современи колор доплер ехо кардиограф и ОРЛ стол....
Повеќе
image

ВО ПОЛИКЛИНИКАТА БУКУРЕШТ ПРВПАТ ТРЕТМАН НА КАЛЦИФИКАТИ

09 декември 2015 - Поликлиниката Букурешт доби нова опрема од 4 милиони денари за физикална терапија која е ставена во функција за пациентите. Ова е првпат ваков апарат кој третира калцификати, да се инсталира на ниво на здравствен дом и се очекува да ја подобри и доближи услугата до пацинетите. Годишно во оваа поликлиника се третираат 11.000 пациенти на физикална терапија....
Повеќе
image

ВО ПОЛИКЛИНИКА ДРАЧЕВО ОТВОРЕН КАБИНЕТ ЗА ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГИЈА

20 јануари 2016 - Министерот за здравство, Никола Тодоров за време на посета на поликлиниката Драчево нагласи дека веќе се креирани 21 термин дневно во „Мој термин“, кои од утре ќе бидат потврдени и видливи за сите матични лекари, со што ќе можат да закажуваат пациенти кои што имаат потреба од ваква специјалистичка услуга од областа на дерматологијата. ...
Повеќе
Soopstenie
Фотогалерија
image

ПЗЗ Центар

Слики од ПЗЗ Центар